Mıknatıslar yeni iPad'de nasıl çalışıyor? iPad 2'de olduğundan çok daha farklı. Peki bu eski akıllı kılıf (smart cover) sahipleri için sorun yaratıyor mu? İşte yeni iPad şikayetlerinden bir diğeri daha bu noktada başlıyor.
Geçen hafta yeni iPad alan kullanıcılar iPad 2'de kullandıkları akıllı kılıfların yeni modele uygun olmadığını fark etti. Bildiğiniz üzere iPad'e mıknatıslarıyla bağlanan akıllı kapaklar, açıldığı anda otomatik olarak tableti çalışır hale getirmesi gerekiyor. Ancak birçok kullanıcı üçüncü nesil iPad'lerde bunun gerçekleşmediğinden şikayet ediyor.
İşin ilginç yönü ise Apple'ın, yeni iPad'in dış tasarımında önceki versiyona kıyasla gözle görülür fiziksel bir fark yaratmamasına rağmen cihazın içerisindeki mıknatısların konumuyla oynaması.
Durumu özetlemek gerekirse, iPad 2'nin uyuma/açılma sensörleri spesifik bir kutupluluk içermiyordu. Bu da kullanıcıların akıllı kılıfları katladığı hallerde cihazın istemdışı kapanmasına neden olabiliyordu. Anlaşılan o ki, yeni iPad'in sensörü spesifik bir polariteye sahip. Apple bir sorunu çözerken eski akıllı kılıflarını yeni tabletlerinde kullanmak isteyenler için yeni bir sorunun doğmasına neden olmuş diyebiliriz.
Apple'ın akıllı kılıfların mıknatıs kutuplarında 2011 yılı içinde değişiklik yaptığı, bu tarihten sonra üretilen smart cover'larda sorun yaşanmadığı belirtiliyor. Apple, Apple Store'lara gelen kullanıcıların eski kılıflarını yenileriyle değiştirebiliyor. Türkiye'de yaşayanlar için ise yol fazla uzun. (Teknogaste)