Burj Al Arab Hotel Dubai

Mac'lere de Virüs Bulaştı

Written By THA on Thursday 5 April 2012 | 20:11

Apple'ın işletim sistemi olan Mac OS X, güvenliğiyle ünlüdür. Ancak Rus antivirüs virması Dr.WEB, tüm dünyada 600 bin kadar Mac bilgisayarın virüslü olduğunu duyurdu.

Virüssüz olmasıyla ve güvenliğiyle ön plana çıkan Apple'ın Mac OS X işletim sistemlerinin artık güvenli olmaktan çıkabileceği konuşuluyor. Rusya odaklı antivirüs firması Dr.WEB, tüm dünyada 600 bin civarında Mac bilgisayara Flashback Trojan bulaştığı ve bu virüsün ciddi oranda tehlike yaratabileceğini açıkladı.

Firma tarafından 550 bin Mac'in bu virüse sahip olduğu belirtilirken Dr.WEB'in analistlerinden Sokorin Ivan, ilerleyen saatlerde Twitter'dan bu sayının 600 binin üzerinde olduğu açıklandı. Yine firma tarafından verilen haritaya bakıldığında bu virüsün yüzde 56,6'sının Amerika'daki Mac'lerde olduğu görülüyor. Kanada ve İngiltere'de de fazlasıyla virüs bulunurken ülkemizin yüzdesi yüzde 0.1'de kalmış. Çok çok az Mac sahibinin ülkemizde bu virüse sahip olduğunu söyleyebiliriz.


Güvenlik firması olan F-Secure, virüs ile ilgili detayları ve nasıl kaldırılacağını da kendi sayfasından paylaşmış. (shiftdelete)

Comments