Burj Al Arab Hotel Dubai

iPhone 5'in kamerasındaki yeni özellik

Written By THA on Wednesday 12 September 2012 | 14:48

Apple'ın bu akşam tanıtacağı iPhone 5 ve yenilenen iPod Touch'ta kullanılacak olan kamera yazılımının yenilenmesi bekleniyor. Peki yeni kamera ve yazılım neler destekleyecek?

iOS geliştiricilerinden Strafach, bu akşam düzenlenecek olan ve bizim de buradan canlı olarak anlatacağımız iPhone 5'in tanıtılacağı etkinliğe katılmadan önce, iPhone 5 ve yenilenen iPod Touch için yeni bir bilgi tweetledi.

iPhone 5 ve yenilenen iPod Touch'ta kullanılan kamera yazılımı ve kamera, Strafach'a göre panaroma fotoğraf çekimini destekleyeceği yönünde.

Önceki iPhone ve iPod Touch modellerinde 3. parti yazılımlarla sağlanan panaromik fotoğraf çekim modunun, iPhone 5'e ve yenilenen iPod Touch'a entegre edilmiş olma ihtimali oldukça yüksek.

iOS 5 tabanlı cihazlarda zaten gizli tutulan panaroma modu bulunuyordu. Jailbreaklı cihazlarda bu mod devreye alınabiliyordu. Apple'ın bu gizli kalan alanı, iOS 6 ile beraber yeni nesil iPod Touch ve iPhone 5'te aktif etmesi bekleniyor.

Strafach'ın tweet'i bir süre sonra silindi. Fakat Strafach'ın yanı sıra geçtiğimiz zamanlarda iMore'dan da aynı iddialar geliyordu. (shiftdelete.net)

Comments