Burj Al Arab Hotel Dubai

3 yeni iPhone geliyor

Written By THA on Tuesday 22 January 2013 | 00:23

Apple'ın bu yıl içinde sadece iPhone 5S'yi tanıtmakla yetineceğini sanıyorsanız yanılıyorsunuz.

Şirkete yakın kaynaklar Apple'ın bu yıl bir ilki gerçekleştirerek üç farklı iPhone'u satışa sunacağına dikkat çekiyor.

Commercial Times ve China Times'ın raporuna göre Apple bu yıl farklı kitlelere hitap eden üç ayrı iPhone geliştirecek. Peki bu cihazların birbirinden farkı ne olacak? Ucuz iPhone hayali gerçek mi oluyor?

Öncelikle iPhone'ların ekran ölçüleri farklı olacak. iPhone 5'te olduğu gibi 4.0 inç'lik bir iPhone'un tanıtılacağı 2013'te aynı zamanda 4.8 inç'lik modele de tanık olacağız.

4.8 inç'lik ekranın üzerinde ayrıca durmak gerekiyor; zira gerçekleşirse Apple'ın en geniş ekranlı iPhone'u olacak ve geniş ekranlı telefon arayanlar için de Apple bir çözüm sunmuş olacak.

Yılın son iPhone'u ise ekranından ziyade kamerasıyla fark yaratacak. İddialar, üçüncü iPhone'un dahili kamerasının 12 megapiksel olma ihtimali üzerinde duruyor.

Ancak geniş ekranlı iPhone fikri şimdiden yazılımcıları telaşa sokmuş durumda. Zira 4.8 inç'lik iPhone'a göre bir uygulama geliştirmeye kimse hazır değil.

Apple'ın iOS platformu için yazılım geliştirenler ekran ölçüsü olarak 3.5, 4, 7.8 ve 9.7 inç birimlerini kullanıyor. 4.8 inç'lik bir iPhone'un bu konuda sıkıntı yaratacağına şüphe yok; ancak böylesi bir durumda Apple'un bu konuyu da kısa sürede çözüme kavuşturacağı söylenebilir.

Peki yeni iPhone'lar ne zaman ve hangi fiyat aralığında geliyor?

iPhone 5S adında yeni bir modelin üretimine Mart ayında başlanacağı ve Temmuz ayında kullanıcılara sunulacağı sanılıyor.

Ancak diğer iPhone'ların varlığı teyit edilmediğinden çıkış tarihleriyle ilgili herhangi bir bilgi bulunmuyor. Kaynaklar üç cihazın da yıl içinde ayrı dönemlerde satışa sunulacağını öngörüyor.

Fiyatlara gelince... Apple, "ucuz iPhone" dedikodularının artmasıyla birlikte "bizim ucuz iPhone'a ihtiyacımız yok" açıklamasını yapmıştı. Bu açıklamadan hareketle ucuz iPhone için herhangi bir yeşil ışığın yandığını söylemek şu an için oldukça güç. (Hürriyet)

Comments