Burj Al Arab Hotel Dubai

OS X Mountain Lion'a yenilikler geldi

Written By THA on Monday 19 March 2012 | 23:28

OS X Mountain Lion'a yenilikler geldi

Apple'ın bu yaz sonu yayımlamayı planladığı yeni işletim sistemi Mountain Lion'ın ikinci betası çıktı. Yeni betayla birlikte işletim sistemine yenilikler geliyor.

Apple'ın geçtiğimiz ay duyurduğu yeni işletim sistemi OS X Mountain Lion'in (10.8) ikinci developer preview versiyonu yayınlandı. Yeni beta ile Mountain Lion'a yeni özellikler, varolanlara da iyileştirmeler geldi.

İkinci betayı indirip kullananların farkettiği birkaç özelliği sizlerle paylaşalım. Bakalım yeni Mac işletim sisteminde ne gibi özellikler geliyor.

Twitter Bildirimi


Mountain Lion'ın en büyük yeniliklerinden birinin bildirim sistemi olduğunu söylemeye gerek yok herhalde. iOS işletim sisteminde bulunan bildirim sistemi artık aynı haliyle Mac'lere de geliyor. İkinci beta ile birlikte artık Twitter da bildirimlere eklenmiş. Twitter, resmi uygulama olarak şu an Mac App Store'da bulunuyor. Ancak Mountain Lion ile birlikte işletim sisteminin içine entegre ediliyordu. Yeni betayla birlikte artık bildirim sistemine de işlemiş. Biri size tweet yolladığında artık ekranın üst köşesinden bildirim olarak görebileceğiz.

Safari'de iCloud sekmesi


Safari tarayıcında adres çubuğunun sol tarafında artık iCloud butonu bulunuyor. Buraya tıklayınca bulunan sayfayı iCloud üzerinden favorilere kaydediyor. Böylece aynı sayfaya iPad ya da iPhone'dan ulaşmak mümkün oluyor. Mac'leri ve iOS cihazları bütünleştirmek için çok kolay ve başarılı bir yöntem olduğunu söyleyebiliriz.

Adres defterine ulaşım


Geçtiğimiz haftalarda patlak veren Path uygulamasının adres defterine izinsiz ulaşmasından sonra bu konuda artık daha hassas davranılıyor. Apple, artık bu erişimi izine bağlamış. Mac uygulamaları da adres defterinize ulaşabilir ancak bunun için öncelikle sizden izin istiyor. İzin vermediğiniz taktirde adres defterinize ulaşamıyor.

Lokasyon bazlı Anımsatıcı


Anımsatıcı özelliği iOS 5 ile iOS cihazlara gelmişti. Normal yapılacaklar listesinden farklı olarak lokasyon bazlı olmasıyla dikkat çekiyordu. Mountain Lion'ın ikinci betasıyla bu özellik Mac'e de geldi. Mountain Lion'ın yeniliklerinden biri Anımsatıcı uygulamasını Mac'e getiriyor olmasıydı. Şimdi lokasyon da geldiğine göre biraz daha ucu açık düşünebiliriz. Örneğin dahili SIM girişli MacBook Air'lar geliyor olabilir mi? Tabii farklı şekilde de düşünmek lazım. iCloud ile senkronize olduğu için iPad ya da iPhone'unuz için Anımsatıcı'yı Mac'den düzenlemek için lokasyon özelliği gelmiş olabilir.

Mountain Lion'ın ikinci betasından ilk göze çarpan yenilikler bu şekilde. Yaz sonu gibi yayınlanacak olan Mountain Lion'ın betasını indirmek için yıllığı 100 dolar olan Mac Developer programına kayıt olmanız gerekiyor.

Daha fazlası için shiftdelete.net adresini ziyaret edebilirsiniz.

Comments