Burj Al Arab Hotel Dubai

Yeni iPad'in ısınma sorunu ne kadar önemli?

Written By THA on Wednesday 21 March 2012 | 14:13

Evet, yeni iPad önceki modele göre daha fazla ısınıyor. Bu durum teknoloji dünyasını ikiye bölmüş durumda. Ayrıca yeni tabletlerle ilgili Apple'ın canını sıkan tek sorun da bu değil...

Yeni iPad piyasaya çıktı ve kullanıcılar tarafından resmen kapışılıyor. Ancak cihazdaki bir sorun Apple'ın yeni nesil tabletini satın almak isteyenlerin kafasında soru işareti yaratmış durumda. Yeni iPad aşırı ısınıyor mu ve bu önemli bir problem mi?

Gelin, bu konudaki açıklama ve analizlere birlikte bakalım.

Consumer Reports'un yaptığı testler, yeni iPad'lerin bir aksiyon oyunu oynandığı sırada iPad 2'lere göre kayda değer şekilde daha fazla ısındığını gösteriyor. Termal kamera kullanan Consumer Reports, Infinity Blade II oynanırken tablette 46 dereceye kadar varan sıcaklığı tespit etti. Bu testler, iPad 2'den 5-6 derece daha fazla bir sıcaklığı ifade ediyor.

Consumer Reports'un bu analizlerine şiddetle karşı çıkanlar da mevcut. Ünlü teknoloji yazarı MG Siegler, Consumer Reports'u sert bir dille eleştirerek onları anten skandalında olduğu gibi bu sorunu da büyüterek kendi reklamlarını yapmakla suçluyor. Siegler, yeni iPad'in bir önceki modele göre daha fazla ısındığını ancak bunun önemsiz bir fark olduğunun altını çizip ve ekliyor: "Yeni iPad piyasadaki tüm dizüstü bilgisayarlardan daha az ısınıyor, ancak laptop'ların ısınma sorununun modası geçti."

Apple da konu hakkında kısa bir açıklama yayınladı. Şirket, yeni modelin belirledikleri ısı spesifikasyonları içinde çalıştığını belirtiyor.

"Yeni iPad gözalıcı bir Retina ekran ve A5X çipe sahip, 4G LTE'yi destekliyor ve 10 saatlik batarya ömrüne sahip. Ve tüm bunlar bizim belirlediğimiz ısı spesifikasyonları içinde çalışıyor. Eğer kullanıcılarımızın bir şikayeti var ise AppleCare ile iletişime geçebilirler."

Teknoloji blogu Mashable'ın yaptığı ve 850 kişinin katıldığı ankette ise yeni iPad'i satın alanların yüzde 33'ü yeni modelin çok fazla ısındığını onaylıyor.

ŞARJ SORUNU
Apple'ın yeni modeliyle ilgili tek şikayet bundan ibaret değil. Tablet bataryasının şarj edilmesi de Apple'ın başını ağıratacak ikinci bir konu olabilir.

Bazı kullanıcılar yeni iPad'in oyun oynandığı sırada fişe takılı olduğu halde şarj olmadığından şikayet ediyor. Bu şikayete göre oyun oynarken pil ömrü bitmeye devam ediyor. Ancak oyun kapatıldığında iPad normal şekilde şarj olmaya başlıyor.

Ancak testler gösteriyor ki, yeni cihazda denkleme sadece Retina ekran eklenmedi, dört çekirdekli grafikler ve ipad 2'ye göre 2.5 kat daha fazla ışık sağlayan arka ışıklar da yeni iPad'de mevcut. Tablet üzerinde hareketli bir oyun oynandığında, işlemcinin ve retina ekranın taleplerini fişe takılı olan bir batarya dahi karşılayamıyor olabilir.

Bu konuda da Apple'ın bir açıklama yapmasını bekleyebiliriz. (Teknogaste)

Comments