Burj Al Arab Hotel Dubai

iPhone'da bunu sakın yapmayın

Written By THA on Friday 22 March 2013 | 16:26

iPhone'ların ekran kilidinin kırılmasına yol açan güvenlik açığının iOS 6.1.3 güncellemesiyle ortadan kalktığını sanıyorduk; ancak hacklerlar yeni bir açığı çoktan keşfetmişler bile...

iPhone'larda çeşitli tuş kombinasyonlarının kullanılmasıyla beraber tuş kilidi kırılabiliyor ve üçüncü kişiler telefonlara rahatça girebiliyordu. Apple ise iOS 6.1.3 güncellemesini sadece bu zaafiyeti gidermek için geçtiğimiz günlerde yayına vermiş ve milyonlarca kullanıcı yaklaşık 15 MB'lık bu küçük güncelleme paketini telefonlarına indirmişti.

Ancak hackerlar ekran kilidini aşmak için yeni bir yol daha buldu. iPhone 4 ve iPhone 4S'lerin sesli komutları algılayan yazılımı Voice Control özelliğini kullanan hackerlar bu özellik ile telefon numarası çevirmeye çalışarak ekran kilidini aşıyor.

Sadece iPhone 4 ve iPhone 4S'lerde meydana gelen sorundan kurtulmak isteyen kullanıcıların ise Ayarlar>Genel>Passcode bölümüne girerek Voice Control veya Sesli Arama özelliğini devredışı bırakması gerekiyor. Ancak Sesli Arama'nın yenilenmiş sürümü olan Siri'de böyle bir sorun bulunmuyor ve kullanıcıların Siri'yi kapatması gerekmiyor. (Hürriyet)

Comments