Burj Al Arab Hotel Dubai

"App-store"lar dünyayı ele geçirecek!

Written By THA on Monday 27 February 2012 | 17:39

Müşterilerin akıllı telefonlarına yükleyecekleri uygulamaları kendilerinin belirliyor olması, hizmet sağlayıcı şirketlerin etkisini giderek azaltıyor. Google ve Apple gibi bilişim şirketleri ise "App-store" adı verilen ve her geçen gün büyüyen uygulama pazarından oldukça yüksek kazanç sağlıyor.

Kulislerde bu hesaplar yapılırken, müşterilerin dikkatini ise bambaşka bir nokta çekiyor. Almanya’nın önde gelen bilişim dergilerinden c’t’in editörlerinden Lutz Labs şöyle konuşuyor:

“Tabii ki fuarda çok sayıda akıllı telefon göreceğiz, yeni tablet bilgisayarlar, buna ek olarak uygulamalar ve internet teknolojisine ilişkin detaylar.”

Almanya’da 2012 yılında ilk kez akıllı telefonların satış rakamlarının, klasik cep telefonu modellerini geride bırakması bekleniyor. Alman Bilişim Teknolojileri Birliği BITKOM, 2012’de toplam 16 milyon akıllı telefon satılacağı tahmininde bulunuyor.

2015 yılına kadar ise dünyada akıllı telefonların cep telefonu piyasasının yüzde 50’sine sahip olacağı ve klasik cep telefonlarının sanayi ülkelerinde tarihe karışacağı öngörülüyor.

Bilişim uzmanı Labs, “Tüketiciler en çok akıllı telefonlardaki gelişmeleri merak ediyor. Dört çekirdekli işlemcilere sahip yüksek teknolojideki araçları göreceğiz, bu piyasadakilerden çok daha hızlı oldukları anlamına geliyor. Ayrıca ekranlar büyüyor, telefonlar inceliyor ve ‘yakın alan iletişimi’ anlamına gelen NFC teknolojisine sahip araçlar piyasaya çıkıyor. Bütün bunlar çok heyecan verici gelişmeler" diyor.

Comments