Burj Al Arab Hotel Dubai

iPad 3'te 'Home Tuşu' olmayabilir

Written By THA on Tuesday 6 March 2012 | 20:08

Apple, yeni iPad'in tanıtılması beklenen etkinliğin davetiyesinde bize mesaj veriyor olabilir mi? Davetiyede yer alan iPad'in Home tuşunun bulunmaması bizim dikkatimizi çekti.

7 Mart 2012 tarihinde iPad 3'ün tanıtılması beklenirken, Apple firmasının basın mensuplarına gönderdiği davetiyelerde dikkatimizi çeken bir konu oldu. Öncelikle Apple'ın gönderdiği davetiyeye tekrardan bir bakalım.

Yukarıdaki davetiyede görüldüğü üzere iPad ve iPad 2'de olan Home tuşu yok. Home tuşu, ilk üretilen iPhone'dan beri tüm iPhone ve iPad'lerde yer alıyordu. Davetiyede kullanılan iPad'in Home tuşunun olması bizim dikkatimizi çekti. Tabii iPad'in dikey değil de yatay tutulduğunu da düşünebiliriz. Böylesi bir durumda Home tuşu teorisi çürüyecektir.

Fakat iPad'in diket tutulduğunu varsayarsak belki de Apple, davetiyede yeni iPad ile ilgili önemli bir ipucunu bize sunmuş oldu. Belki de yeni iPad'de Home tuşu yer almayacak. Peki tam olarak ne işe yarıyor bu tuş? Aslında iOS 5 ile birlikte Home tuşunun tek ekstra işi ekran görüntüsü almak için kilit tuşuyla birlikte basılan tuş olması. Home tuşunun yaptığı diğer tüm işlemleri artık sadece parmaklarımızla yapabiliyoruz. Hatta Multitouch Gestures adındaki bu parmak harekerleri geldiğinde Apple'ın Home tuşunu kaldırmak için bir ön çalışma yaptığını düşünenler bile olmuştu.

Peki Home tuşu kalkarsa ne gibi sorunlar çıkacak? Hemen o konuya da değinelim. Örneğin bir parmağınızda yara var ve yara bandı yapıştırılmışsa beş parmaklı ana ekrana dönme hareketini kullanamayacaksınız anlamına geliyor. Bunun için öteki elinizi kullanmanız gerek. Fakat oldu ya burada da bir sorun var, o zaman iPad neredeyse kullanılmaz hale gelecek. Bu yüzden Home tuşunun kaldırılması biraz zararlı olabilir.

Bu önemli ayrıntı aslında yarın akşam itibariyle son bulmuş olacak. Bakalım davetiyedeki iPad yan mı duruyor yoksa gerçekten Home tuşu yok mu? (shiftdelete)

Comments