Burj Al Arab Hotel Dubai

iPhone 5'i de kırdılar

Written By THA on Monday 24 September 2012 | 15:45

Apple'ın geçtiğimiz günlerde piyasaya sürdüğü iPhone 5 için ilk jailbreak yayınlandı.

Twitter'da yazdığı iletide jailbreak yapılmış ilk iphone 5'i kullandığını söyleyen Garnt Paul adlı bir kişi, cihazın fotoğraflarını da paylaştı.

Suç mu?

Geçtiğimiz sene çıkarılan Digital Millennium Copyright Act'a (DMCA) karşı jailbreak'çileri ve remix videolar oluşturan kullanıcıları korumak için Electronic Frontier Foundation (EFF), harekete geçmişt.i EFF avukatı Marcia Hofmann, DMCA'nın asıl olarak telif haklarının çiğnenmesine engel olmayı amaçladığını, ancak cihazlarını daha güvenli ve daha işlevsel bir hale getirmek isteyenleri tehdit etmek üzere yanlış kullanıldığını söylemişti.

EFF'nin 2010'da akıllı cepler ve remix videolar ile ilgili kazandığı hakların süresi şu an dolmak üzere. Dolayısıyla EFF, Copyright Office'i bu hakları sadece yenilemeye değil genişletmeye davet ediyor. EFF'nin isteği, ceplerin, tabletlerin ve oyun konsollarının jailbreak'lenmesinin (kırılmasının) koruma altına alınması ve herhangi bir kaynağın sağladığı işletim sisteminin çalıştırılmasına izin verilmesi.

Ancak Apple ve benzeri şirketler, cihazınıza jailbreak yaptığınız takdirde garanti kapsamı dışına çıkabileceğini söylüyor. (Hürriyet)

Comments