Burj Al Arab Hotel Dubai

iPhone 5′in kutusu görüntülendi!

Written By THA on Monday 10 September 2012 | 13:25

Artık onun geldiğinden eminiz. Apple 12 Eylül’de bir etkinlik düzenleyeceğini duyurarak yeni iPhone’un da geliş tarihini doğrulamış oldu.

Fakat yeni iPhone’un özellikleri ve tasarımı hakkında halen kesin bilgiler bulunmuyor. Bu sebeple tanıtıma günler kala söylentiler gündem yaratmaya devam ediyor.

Daha önce yaşanan sızıntılardan farklı olarak bu kez iPhone 5′in kutusuna ait olduğu iddia edilen kutu baskıları ortaya çıkmış durumda. Kutuların üzerinin kaplanması için üretilen bu baskılar kesime hazır görünüyor. Baskıyı elinde tutan kadının Uzak Doğulu gibi görünmesi bu fotoğrafın Çin’de çekildiğini gösteriyor olabilir. Zira iPhone’un Çin’de üretilip, paketlendiğini düşünürsek bu detay önemli.

Kutu görselleri çok net olmasa da bazı detayları yakalamak mümkün. Öncelikle kutunun üzerine “New iPhone” yani “Yeni iPhone” yazdığı görülüyor. Önceki modellerin kutusunda iPhone 4S benzeri bir isimlendirme olduğunu düşünürsek yeni modelin iPhone 5 adını almayacağını öngörebiliriz. Nitekim Apple, iPad 3′e de “Yeni iPad” adını vermeyi tercih etmişti.

Baskıda kullanılan görsel iPhone 4/4S tasarımına benziyor olsa da önemli bir fark mevcut. Yatay sıralamaya bakınca altta bulunan ana uygulama bölümüyle birlikte 6 sıra uygulama görülüyor. Önceki iPhone’larda ise alt alta en fazla 5 sıra uygulama mümkün oluyordu. Bu durum ekranın dikine daha uzun yani dolayısıyla 4 inç boyutunda olduğunu gösteren önemli bir detay.

Yeni iPhone için Apple 12 Ekim tarihinde bir etkinlik düzenleyecek. Bakalım etkinlik davetiyesinde görülen 5′in anlamı ne olacak.

Comments