Burj Al Arab Hotel Dubai

Apple gençleri kaybediyor

Written By THA on Sunday 13 January 2013 | 15:36

Görünüşe göre Apple'ın gerçek kalesi sallanıyor ve firma hitap ettiği genç kesimi yavaş yavaş kaybetmeye başlıyor. Çünkü gençler Samsung ve Microsoft'u Apple'a tercih ediyor.

Apple'ın yeni piyasaya sürdüğü iPhone 5 ile büyük satış rakamlarına ulaşması firmayı memnun ederken, gençlerin artık iPhone'un "çekici" yanını kaybettiğini düşünmeye başlamasıyla bir hayli şaşıracak gibi görünüyor.

Zira gençler artık iPhone'un tasarımının ve bir iPhone sahibi olmanın özel bir yanı olmadığını düşünmeye başlamışlar. Insites-Consulting adlı danışma firmasından Joeri Van Der Bergh'in açıklamaları Apple'ı üzecek diyebiliriz.

Van Der Bergh'e göre gençlerin Apple'dan uzaklaşmaya başlamasının ası sebebi, iPhone 5'in ve öncesinde satışa sunulan iPhone 4S'in gençlere çekici gelecek hiçbir yenilik içermemesi.

Oldukça beğenilen iPhone 4 tasarımı, iPhone 4S'te birebir olarak tekrar kullanılırken, iPhone 5 ise yalnızca genişlemiş ekran, incelen ama uzayan bir kasa dışında herhangi bir yenilik sunmadığı için gençlerin bir numaralı tercihi olmaktan uzaklaşmış.

Bunun yanında Samsung'un Galaxy S3 modeli ile yepyeni bir tasarım ve birçok yeniliği kullanıcılarına sunması, yaşlanıp eskimiş görünen iOS'un yerine sürekli güncellenen ve görüntüsünü de değiştiren Android işletim sistemine sahip olmasıyla gençleri etkilemeyi başarmış.

Yine de son yapılan anketlerde "Bir sonraki akıllı telefonunuz ne olacak?" sorusuna verilen cevapların yüzde 67'sinin iPhone olduğunu, Samsung'un ise yüzde 22'de kaldığını göz ardı etmemek gerek.

SDN - ShiftDelete.Net
Yazan: Murat Sağlam

Comments